Ex-schepen en het gemeenteraadslid Krista Claeys stapt uit de politiek en zegt ook de advocatuur vaarwel.  Zij gaat vanaf 1 februari aan de slag als coördinator Retail en Algemene diensten bij het Economisch Huis.

Krista Claeys is voormalig schepen, huidig gemeenteraadslid en werkte nog als advocate. "Het Economisch Huis en het economisch leven liggen me na aan het hart. Ik ben al 30 jaar bestuurslid bij Unizo. Toen ik hoorde dat ze iemand zochten, dacht ik dat op het op mijn lijf geschreven was."
Krista Claeys kwam na een lange selectieprocedure, gevoerd via Poolstok, het voormalige jobpunt Vlaanderen en door een onafhankelijk selectie- en rekruteringskantoor als beste kandidaat naar voor. Om de functie in alle objectiviteit te kunnen uitvoeren, stopt Krista Claeys als advocate, gemeenteraadslid en bestuurslid bij Unizo. "Het was nu of nooit. Ik ben zes jaar schepen geweest en ik kon daar heel concrete dingen realiseren. Toen dat wegviel, was het even zoeken. Ik heb nog genoeg in mijn mars om de job aan te pakken. Ik heb het bestuursakkoord mee onderhandeld en ik zal nu toch een klein stukje mee kunnen helpen realiseren."
Als coördinator zal Claeys de algemene diensten binnen het Economisch Huis leiden, maar ook het centrum valt onder haar takenpakket. "Ik zal ervoor zorgen dat de handel en wandel ondersteund wordt en dat de leegstand aangepakt wordt. Ik kan er onmiddellijk invliegen met onder meer de heraanleg van de Adolf Buylstraat die binnenkort van start gaat." 

Uiteraard wenst CD&V Oostende Krista Claeys veel succes met deze nieuwe uitdaging.  Voorzitter Lode Lancksweerdt: "Krista is een teamspeler en gelooft sterk in de waarden  van onze partij.  Ik ben fier en dankbaar dat ik met haar mocht samenwerken en ben ervan overtuigd dat ze de nieuwe generatie CD&Vers met raad en daad zal blijven bijstaan. Eind deze maand, op onze nieuwjaarsreceptie zullen we haar natuurlijk uitgebreid danken en huldigen."

Het nieuwe gemeenteraadslid ter opvolging van Krista Claeys wordt volgende week na het akkoord van het partijbestuur medegedeeld.