Nieuwsbrief
Oostende
19/02/2015
 
 

Wizard of OZtende: Oostende in de ban van vogelverschrikkers

Na het immense succes van onze sneukeltocht vorig jaar heb ik, in samenspraak met de Oostendse landbouwers, besloten om ook dit jaar de stadshoeveroute en de Oostendse landbouw opnieuw op een ludieke manier in de kijker te zetten!

De sneukeltocht gaat dit jaar in een nieuwe vorm door op zondag 17 mei 2015. U zal dit jaar kunnen genieten van  een smakelijke en vooral dagverse Brunch tussen 09.00 en 12.00 uur op de Paalsteenhoeve, Kruishofstraat 2 te Oostende.

Na het proeven van al dat lekkers wordt u uitgenodigd om de nodige calorieën te verbranden op de fiets.

Maar er is méér !

Alle Oostendse scholen en verenigingen werden aangeschreven om deel te nemen aan onze eerste editie van de "Wizard of Oztende".

Zij kunnen hun creativiteit tonen aan de Oostendenaar en toerist door het maken van vogelverschrikkers die dan verspreid langsheen onze Stadshoeveroute worden opgesteld en die u als fietser of wandelaar tot en met 31 augustus 2015 kan bewonderen en beoordelen.

Zowel de deelnemende scholen en verenigingen als u ‘jurylid’ maken kans op prachtige prijzen die op een slotevent in september 2015 worden uitgedeeld.

Heeft uw school of vereniging interesse om mee te werken aan dit initiatief ? Neem contact op met mijn kabinet via martin.vanthilborgh@oostende.be of via het nummer 059/56.20.06.

Inschrijven voor de Brunch en fietstocht kan door een mailtje te sturen naar Sneukeltocht@oostende.be. U zal dan per kerende een mailtje ontvangen met de verdere stappen om uw inschrijving te finaliseren.

Ik hoop dat we in de zomermaanden veel mooie creaties kunnen bewonderen en op 17 mei weer met vele enthousiaste fietsers zijn om de start van deze “ Wizard of Oztende ‘ te vieren.

Met vriendelijke groeten,

Krista Claeys


Hilde Veulemans brengt de monoloog "Schaduwmoeder"

VZW Dakbroeders, een vereniging voor historisch toneel, brengt een meertalig aanbod aan toneelstukken over de Eerste Wereldoorlog.
De toneelstukken gaan als publieksvoorstellingen in première in CC De Grote Post op 9 en 10 april 2015 onder de naam "Dulce Bellum Inexpertis" – de oorlog is aangenaam voor wie hem niet heeft meegemaakt.
 
"Dulce Bellum Inexpertis" is een vierluik: het biedt vier verschillende perspectieven op de oorlogsgeschiedenis en dat in vier verschillende talen.
 
In het Nederlandstalige spel "Schaduwmoeder", kruip ik in de huid van Moeder Triene, die vanuit haar hotel op de dijk tussen twee werelden geprangd zit: die van de Duitse ingekwartierde officieren en die van de arme Oostendenaars aan de achterdeur van het hotel.
 
Schaduwmoeder (duur 70 minuten)                           
Regisseur:           Onno van Gelder jr
Schrijfster:         Kathelijn Vervarcke
Waar:                 CC De Grote Post
Wanneer:            Donderdag 9 april om 14u30
                          Vrijdag 10 april om 20u30
Tickets:              Via UitLoket - tel:059/56 85 00
Prijs:                  10€
 
Ook de 3 andere opvoeringen zijn meer dan de moeite waard.
John McCrae: the call of duty vertelt het levensverhaal van de Canadese luitenant- kolonel en dichter.
Het stuk Reine Flammen belicht de Duitse kant van het oorlogsleed en focust op de pijnlijke herhaling van de geschiedenis in de Tweede Wereldoorlog.
Het Waalse verhaal van Yvonne Vieslet laat ons kennismaken met een ‘kindheldin’ en legt uit waarom heldenverering kan bijdragen tot conflictdenken. 
 
Je vindt al de nodige informatie van "Dulce Bellum Inexpertis" terug op de website.
 
Ik hoop jullie op één van de voorstellingen te mogen ontmoeten!
 
Met vriendelijke groeten,
 
Hilde Veulemans