Nieuwsbrief
Oostende
12/04/2013
 
 

Open bestuur maandag 15/04/2013 : armoedebeleid en daklozenproblematiek

Wij nodigen u graag uit op een ‘open bestuur’, waar u als lid, net als uw vrienden en kennissen welkom bent.
Thema :     armoedebeleid en daklozenopvang in Oostende
Sprekers :     Piet Saesen en dokter Gerard Daniëls
Plaats en uur :     20u00 centrum Colens zaal B - 5de verdiep
                             Kan. Dr. L. Colensstraat 7 - 8400 Oostende

Na de uiteenzetting van de sprekers is er mogelijkheid tot vraagstelling. De toegang is gratis.

Schepen Krista Claeys gaat in dialoog met de horeca–uitbaters van de uitgaansbuurt!

3 à 4 keer per jaar wordt vanuit de Stad Oostende een cafékrant opgemaakt. Deze informeert de horeca–uitbaters over komende evenementen, recente of gewijzigde wetgeving en vele interessante weetjes voor de sector.

Gezien Krista Claeys sinds januari 2013 de nieuwe schepen is van o.a. Positief Uitgaansbeleid, hield zij eraan om bij de verdeling van de eerste cafékrant van dit jaar mee op stap te gaan in de uitgaansbuurt.

Lees meer ›


Schepen van Cultuur Hilde Veulemans vraagt jouw mening!

Cultuur wordt gemaakt door en voor mensen. Daarom wil Hilde Veulemans graag horen wat jullie wensen, verzuchtingen of voorstellen zijn gekoppeld aan het cultuurbeleid van de Stad. Kom naar de planningsavonden en vertel de Schepen jouw mening!

Er zijn drie verschillende planningsavonden:
•    donderdag 18 april 2013 om 19.30 uur in de Bibliotheek Kris Lambert voor de planningsgroep Erfgoed en Kunsten.
•    dinsdag 23 april 2013 om 19.30 uur in de Alice Freyzaal (trouwzaal eerste verdieping Stadhuis) voor de planningsgroep Podiumkunsten.
•    donderdag 02 mei 2013 om 19.30 uur in de Conferentiezaal (benedenverdieping, ingang onder het uurwerk) voor de planningsgroep Socio-Cultuur.

Lees meer ›


Voorzitster Iraans verzet bezoekt Senaat

CD&V-senatoren Claes en Verstreken willen dat situatie aangekaart wordt in Europa

Woensdag 27 maart 2013 werd in de Senaat de oppositieleidster van het Iraans verzet mevrouw Rajavi ontvangen. Dit gebeurde op uitnodiging van CD&V-senator Dirk Claes, als voorzitter van het Belgische Comité van Parlementsleden voor een Democratisch Iran.

CD&V-gemeenschapssenator Johan Verstreken zegt dat het engagement en de aanhoudende druk van het 'Belgisch Comité van Parlementsleden voor een Democratisch Iran' een belangrijke rol speelt om het dossier blijvend op de internationale politieke agenda te plaatsen.

Lees meer ›

 

In memoriam Roger Lefevere

Helaas moeten wij u het overlijden melden, op 30 maart 2013, van ons dierbare bestuurslid Roger Lefevere, weduwnaar van mevrouw Liliane Roels.
Roger, geboren in Oostende op 04/07/1928, was lang lid van het Oostendse CD&V-bestuur en tot voor kort voorzitter van de senioren.
 
Al die tijd was hij steeds bij de eersten om te helpen waar nodig en miste hij zelden een vergadering of activiteit.  Bij Roger vond je steeds een luisterend oor.

Roger beschikte ook over de gave om niet aan de kant te staan roepen, maar om op een verfijnde manier zijn mening en ideeën naar voor te brengen en op een positieve manier en in dialoog te bouwen aan de toekomst.

Met Roger verliezen we een graag geziene en warme persoon.

CD&V biedt haar oprechte deelneming aan, aan de kinderen van Roger, de heer en mevrouw Marc en Marleen Lefevere-Van Doren en de heer en mevrouw Eddy en Anne-Marie Van Doren-Lefevere, zijn kleinkinderen en zijn familie.

Uitslag Oostendse kandidaten bovenlokale verkiezingen van 3 maart jl.

Op 03/03/2013 hebben vele leden hun stem uitgebracht ter gelegenheid van de bovenlokale verkiezingen.  Dit gaf de volgende resultaten voor de vertegenwoordiging uit Oostende :
 
Bestuur regio Oostende : Johan Demuyt werd verkozen tot regiovoorzitter, Jan Van Grimberge tot regiovoorzitter senioren.  Cyriac Borloo maakt als afdelingsvoorzitter ook deel uit van het regiobestuur.
Provinciaal bestuur : Cyriac Borloo werd verkozen als lid, Johan Demuyt en Jan Van Grimberge maken als regiovoorzitter en regiovoorzitter senioren ook deel uit van het provinciaal bestuur.
Algemeen nationaal bestuur : Ronny Degheele was kandidaat maar haalde onvoldoende stemmen om rechtstreeks verkozen te zijn. CD&V-Oostende wenst Ronny niettemin proficiat met de behaalde stemmen en dankt hem voor zijn kandidatuur en inzet.

De samenstelling van de bovenlokale besturen vindt u binnenkort ook terug op de website :
www.west-vlaanderen.cdenv.be

Bekijk ook het artikel aangaande de nieuwe regiovoorzitter Johan Demuyt met onderstaande link op de CD&V- site.

Lees meer ›


Havenbezoek van Zeebrugge in juni a.s.

In de loop van de maand juni (op een zaterdag) brengt CD&V-Oostende een bezoek aan de Zeebrugse haven onder leiding van Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder van de haven Zeebrugge, voor een geleid bezoek aan de haven.
U kan zich nu al inschrijven voor dit bezoek  want de plaatsen zijn beperkt. Er wordt wel een kleine vergoeding gevraagd voor het vervoer vanuit Oostende en de rondleiding met een autocar.
Enkel wie ingeschreven is voor 15 mei a.s. wordt op de hoogte gebracht van de juiste datum, uur en plaats van vertrek met de autocar vanuit Oostende .
Inschrijven bij Johan Demuyt  tel : 059/43.00.26  e-mail : johan.demuyt@telenet.be


Bezoek onze website!

Onze website wordt voortdurend aangepast met nieuwe gegevens, feiten en beelden.
We merken een regelmatig en goed bezoekersaantal, waarvoor dank.

Hebt u ook een activiteit die u via de CD&V site wil verspreiden, dit kan!

Lees meer ›


Nieuwsbriefverantwoordelijke: Johan Demuyt