Nieuwsbrief
Oostende
22/09/2014
 
 

Gilbert Van Geyt is verdienstelijkste wijkbewoner Westerkwartier

Het feestcomité Westerkwartier - Vlaams Plein heeft op zondag 20 september Gilbert Van Geyt uitgeroepen tot meest verdienstelijke inwoner van het Westerkwartier.

De aanstelling van de meest sociaal verdienstelijke inwoner van de wijk Westerkwartier - Vlaams Plein vindt traditioneel plaats tijdens de kermisweek, waarbij er dit jaar voor het eerst sinds lang opnieuw kermiskramen stonden op het Gerechtsplein.
Uit een vijftal kandidaten koos het bestuur van het feestcomité voor Gilbert Van Geyt als persoonlijkheid van het jaar.
Gilbert kwam een halve eeuw geleden uit Gent naar Oostende wonen. Met zijn vrouw Rita Lanckriet woonde hij lang in de Verenigingstraat en sinds kort in de Honoré Borgersstraat.
Hij zetelde lange tijd in de wijkraad, toen die vergadering nog niet vrij toegankelijk was. De laureaat was ook voorzitter van de kerkfabriek van de Sint-Godelieveparochie en maakt uitstappen met de bewoners van woonzorgcentrum Lacourt.
Bij het begin van de viering bracht Ronny Degheele als voorzitter van het feestcomité Westerkwartier - Vlaams Plein hulde aan de Heer Gilbert ROGIERS, stichter van het feestcomité Westerkwartier en aan Robert Dequick. Bertje Quick stond aan de wieg van de Orde van de Wulloks. Samen met Jeanine Maene woonde hij in de Vrijheidstraat. Zowel Gilbert Rogiers als Robert Dequick stierven in de loop van het voorbije jaar.

De Heer Gilbert Van Geyt gaf volgende reactie op zijn nominatie : “ Het kwam werkelijk onverwacht en eerlijk gezegd, ik denk dat er op de wijk andere mensen wonen die het meer verdienen. Mensen die ook in de schaduw werken. Als ik zie hoeveel vrijwilligers zich bv. dagelijks inzetten in de diverse homes hier in Oostende ! Er is nog veel solidariteit onder de mensen.
Ik ben dit jaar 50 jaar lid van de vakbond (ACV-Transcom), actief in de gepensioneerdenwerking.
In november ben ik ook 50 jaar lid van de CVP-CD&V. Ik ben begonnen in een arrondissementele groep in Gent-Eeklo onder Wilfried Martens als secretaris. Later in de CVP en CD&V Oostende. Ik ben blij dat ik daar zoveel goede mensen heb leren kennen. Helaas zijn er al veel overleden. Ik denk bv. aan Dries Claeys die mijn vriend en mentor was. Deze ochtend heb ik nog aan zijn dochter Krista Claeys gezegd hoezeer ik haar vader dankbaar ben voor wat hij o.a. voor mij en vele andere mensen heeft gedaan. “

(Fotograaf: Bliek Vermeire)

6de Amperzandkwis

Kwis me Quick, de 6de macht, de slimste mens, blokken, de canvaskrack .... iedereen is in de ban van kwissen.
CD&V Oostende was deze trend al lang voor en organiseert haar 6de Amperzandkwis.
Voor elk wat wils en een leuke avond gegarandeerd !

U bent van harte welkom  in Huize Astrid, Gentstraat 6, Oostende op vrijdag 28 november om 20.00 uur.
Inschrijven ( per ploeg van maw. 4 personen ) via amperzand@telenet.be