Niet besparen op waardevolle kustprojecten!


donderdag, 23 november, 2017
Johan Verstreken

“In de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed van dinsdag 21 november 2017, kwam Johan Verstreken tussen over het onderzoek door Toerisme Vlaanderen naar de reputatie van Vlaanderen in het buitenland.
 
Johan pleit om vooral richting kust even te kijken wat daar mogelijk is. Hij vraagt de minister om niet te besparen op kwaliteitsvolle kustprojecten, zoals Beaufort of andere projecten of vragen die van de kustburgemeesters zouden kunnen komen.
Het is immers ook belangrijk om natuur en cultuur mooi hand in hand te laten gaan.
"Er is die fantastische kuststrook met daarachter de prachtige polderlandschappen: De Moeren, het Zwin, Walraversijde en zoveel andere mogelijkheden om dingen te kunnen combineren", aldus Johan Verstreken.
Hij wil dat de kust ook voor de buurlanden en andere landen interessant is en dat toeristen die naar Brugge of Gent komen, weten dat vb. Oostende of Blankenberge er op een boogschoot vandaan liggen.
Toeristen vinden het bezoek aan de kustgemeenten een meerwaarde en komen met regelmaat terug om de 'Hidden gems' te bezoeken.

U kan het volledige verslag van de commissievergadering hier lezen.

Lees meer